Cum poţi ajunge să dai pentru o singură ţigară peste 100 de lei

Observator

Membru nou
Registered
#1

O țigară ar putea să „coste” între 100 și 500 de lei, dacă persoana respectivă fumează într-un spațiu public închis. Poliţia Locală Deva a dat mai multe amenzi, în ultima vreme, pentru astfel de nerespectări ale legii. Pentru proprietarii localurilor, sancţiunile sunt şi mai usturătoare.

Poliţia Locală Deva a dat amenzi pentru nerespectarea legii în ceea ce privește fumatul în spațiile publice închise, în urma sesizărilor primite de la deveni. Polițiștii s-au dus la barul respectiv și au constatat că, în incintă, trei clienți fumează. Fiecare dintre ei a trebuit să plătească minimul de amendă: 100 de lei „de căciulă”. Proprietarul barului a ieşit însă cel mai păgubit: amendă de 5.000 de lei.

Amenzi „in crescendo”

Potrivit legii în vigoare, persoanele fizice care fumează în spații publice închise pot fi sancționate cu amendă între 100 și 500 de lei. Aceeaşi lege spune că persoanele juridice care permit clienților să fumeze în incintă vor fi sancționate fără niciun avertisment prealabil: la prima abatere vor fi sancționate cu amendă de 5.000 de lei, la cea de-a doua abatere suma va fi de 10.000 de lei plus o sancțiune comlementară de suspendare a activității până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii. Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege este pedepsită cu amendă de 15.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.
Polițiștii locali din Deva spun că vor continua identificarea și sancționarea atât a persoanelor fizice, cât și a celor juridice care nu respectă legislația privind consumul de tutun în locurile și localurile publice din municipiul Deva. Devenii sunt sfătuiți de autorităţi ca, în cazul în care întâlnesc astfel de situații privind fumatul în locuri interzise prin lege, să sune la Dispeceratul Poliției Locale – 0254.232.777 sau să facă o sesizare direct de pe aplicația on-line Deva24.

Stire originala...
 

Reclama

Booking.com
Sus